Uudelleenohjaus "https://fimlab.fi/tutkimus/5963"Fimlab-ohjekirjaan
Se även / Ks. myös: Ohjekirjan etusivu | Aakkosellinen luettelo | Aiheenmukainen lista | Päivitykset |Tiedotteet
16.11.2023 Tutkimus kotiutettu Tampereelle.
Tutkimusta käytetään vatsatautiepidemioiden selvityksissä. Tutkimuksessa osoitetaan perinteisiä ruokamyrkytyksen aiheuttajia (Bacillus cereus, Clostridium perfringes ja Staphylococcus aureus), sekä Yersinia-lajeja. Yksittäisen potilaan kohdalla tutkimus ei yleensä ole perusteltu. Ruokamyrkytysepidemian etiologian selvittämiseksi tutkimus tulee pyytää useamman (3-5) potilaan näytteistä, ei yksittäisten potilaiden näytteistä.
Tämä tutkimus ei korvaa jo lopetettua F -BaktVi1-tutkimusta
Vatsatautiepidemioiden, erityisesti ruokamyrkytysepidemioiden, selvittely.
Ruokamyrkytysepidemian etiologian selvittämiseksi useamman (3-5) potilaan näytteistä, ei yksittäisten potilaiden näytteistä.
Ammattilaisneuvonta Pohjanmaa 041 7314 786
*23.7.2014 Näyte- ja yhteystietojen päivitys
*17.11.2014 Yhteystiedot.
*26.2.2019 Tiedot tarkistettu ja päivitetty
*15.11.2023 Tutkimus kotiutettu Fimlab Tampereelle