Uudelleenohjaus "https://fimlab.fi/tutkimus/5963"Fimlab-ohjekirjaan

F -Bakteeri, viljely 3 (vilj.1+B.cereus, Cl.perfringens, St.aureus) (3584 F -BaktVi3 )

F -Bakteeri, viljely 3 (vilj.1+B.cereus, Cl.perfringens, St.aureus) (3584 F -BaktVi3 )

Vaasa, laboratorio-ohjekirja

F -Bakteeri, viljely 3 (vilj.1+B.cereus, Cl.perfringens, St.aureus) (3584 F -BaktVi3 )

Se även / Ks. myös: Ohjekirjan etusivu | Aakkosellinen luettelo | Aiheenmukainen lista | Päivitykset |Tiedotteet

Tarkistettu

16.11.2023 Tutkimus kotiutettu Tampereelle.

Yleistä

Tutkimusta käytetään vatsatautiepidemioiden selvityksissä. Tutkimuksessa osoitetaan perinteisiä ruokamyrkytyksen aiheuttajia (Bacillus cereus, Clostridium perfringes ja Staphylococcus aureus), sekä Yersinia-lajeja. Yksittäisen potilaan kohdalla tutkimus ei yleensä ole perusteltu. Ruokamyrkytysepidemian etiologian selvittämiseksi tutkimus tulee pyytää useamman (3-5) potilaan näytteistä, ei yksittäisten potilaiden näytteistä.

Tämä tutkimus ei korvaa jo lopetettua F -BaktVi1-tutkimusta

Indikaatiot

Vatsatautiepidemioiden, erityisesti ruokamyrkytysepidemioiden, selvittely.

Ruokamyrkytysepidemian etiologian selvittämiseksi useamman (3-5) potilaan näytteistä, ei yksittäisten potilaiden näytteistä.

Lisätietoja

Ammattilaisneuvonta Pohjanmaa 041 7314 786

Muutokset

*23.7.2014 Näyte- ja yhteystietojen päivitys
*17.11.2014 Yhteystiedot.
*26.2.2019 Tiedot tarkistettu ja päivitetty
*15.11.2023 Tutkimus kotiutettu Fimlab Tampereelle